Kategória Szolgáltatás

Az ittas járművezetés senkinek sem kifizetődő

Ittas járművezetés
Ittas járművezetés
Ittas járművezetés

A már évek óta hatályos zéró tolerancia ellenére, Magyarországon még mindig rengetegen ülnek a volán mögé alkoholfogyasztást követően. Ez súlyos probléma, hiszen korántsem csak az ittas személy biztonságáról van szó, hanem a többi közlekedő veszélybe sodrásáról is.

Az ittas járművezetés némi önkontrollal könnyen megelőzhető volna, viszont sokaknak nehezükre esik visszafogni magukat mondván, egyetlen ital nem árthat meg. Csakhogy az ittas járművezetésért kiróható büntetés már nem egyenlíthető ki pusztán egy kézlegyintéssel, hanem komoly következményekkel járhat.

Az ittas járművezetés miatt a halálos végkimenetelű balesetek sem ritkák, ezért a büntető igazságszolgáltatási szervek rendkívüli mértékben fontosnak tartják az erre vonatkozó jogszabályok betartatását. Azonban, aki ellen büntetőjogi eljárás indul, mindig fellebbezhet a döntés ellen, amennyiben úgy érzi, hogy nem érdemel büntetést, és esetleg ezt tényekkel bizonyítani is tudja.

Ilyen esetekben legkézenfekvőbb büntetőjogi ügyvédhez fordulni, aki többféle védekezési stratégiát is felállíthat a bizonyítékok ismeretében. Az ittas vezetésért járó büntetés mértéke mindig attól függ, hogy az ittas személy szervezetében mekkora alkoholszint volt kimutatható a vizsgálat idejében.

Az elsődleges ellenőrzés a helyszínen szokott megtörténni szondafújással, amelynek révén a légalkohol szintje határozható meg, pontosabb vizsgálatokhoz már laboratóriumi körülmények szükségesek. Az ittas vezetésért járó büntetések közé nemcsak a pénzbírság tartozik bele, sőt, az érintett még örülhet, ha annyival megússza az incidenst.

Az ittas vezetésért járó büntetés azzal is járhat, hogy az illetőt hatóságilag is eltiltják a vezetéstől bizonyos ideig, de többszörösen visszaesőknél akár örökre is bevonhatják az engedélyt. A Lőrik Ügyvédi Irodában dolgozó ügyvédcsapat felkeresése által, többek között minimalizálható az eltiltás időtartama illetve a pénzbüntetés, de egyes esetekben akár el is kerülhető az eltiltás. Ezzel kapcsolatosan bővebb információk a lorik.hu weboldalon olvashatók.

Print Friendly, PDF & Email