Játszani jó dolog, felnőttként és gyerekként egyaránt. A felnőttek inkább azért szoktak időt szentelni ennek a tevékenységnek, hogy kikapcsolódjanak és végre egy kis szórakozáshoz jussanak az unalmas mókuskerék mellett. A gyerekek viszont ezáltal sajátítanak el, illetve tanulnak meg új dolgokat.

A felfedezés öröme nem fogható semmihez és ehhez az oktató játékok hozzátesznek még egy adaggal. Bizonyára sokunknak vannak kedves emlékei a kedvenc színezővel, kirakóval vagy építőkockával kapcsolatban.

Akkor csak színes, érdekes játékoknak tűntek, amelyekkel naphosszat szórakoztunk, viszont felnőttként visszagondolva ráébredünk, hogy milyen sokat köszönhetünk ezeknek. Az oktató játékoknak ma is fontos szerepük van a gyermekek fejlődésében. Sőt, sokkal fontosabb, mint valaha! A kicsik gyakorlatilag képernyők közé vannak zárva egész álló nap.

Nem csoda, ha a későbbiekben nem lehet őket kiszakítani abból a virtuális közegből, amelyikben szocializálódnak. Az egyszerű oktató játékok viszont érdekesek és izgalmasak, amelyek hosszú órákra lekötik a kicsik figyelmét.