Locsolás nélkül napjainkban már sajnos elképzelhetetlen, hogy a házkörüli kertek, a konyhakertek, a gyümölcsösök és a közparkok szépek, megfelelő szinten karbantartottak legyenek. Manapság számos öntöző módszer létezik, a hagyományos, a szórófejjel ellátott locsolócső létjogosultsága még mindig fennáll, de csak kisebb területek esetén. Amennyiben nagyobb vagy igényesebb felületről van szó, ajánlott egy automata öntözőrendszer telepítése, ami önműködő, tehát emberi beavatkozás nélkül, az előre meghatározott program alapján, a lehető legoptimálisabban elvégzi a növények vízzel való ellátását.

Az öntöző fajtájának eldöntése előtt ajánlott szakértőkkel konzultálni, ez megoldható a nagy tapasztalattal és jó referenciákkal rendelkező cégek segítségének igénybevételével. Az egyik legfontosabb paraméter a rendelkezésre álló vízforrás milyensége, az víz üzemi nyomása és mennyisége. Az öntöző szisztémák nem elhanyagolható meghatározói a terep állandó és változó adottságai, mint amilyen a tagoltság és az alapfelület, valamint a vízelvezetőség és a napos/árnyékos területek megoszlása.

Az optimalizált kerti öntözőrendszer ellátja vízzel a növényzetet

A klímaváltozás következtében, az év nagy részében vidékünkön szárazság uralkodik, a növények víz utáni igényét már a természet nem tudja folyamatosan ellátni. Sokat tud segíteni ezen a kényes helyzeten a kerti öntözőrendszer kiépítése, mivel ennek köszönhetően a rendszeres locsolás könnyedén kivitelezhető.

Amennyiben kerti öntözőrendszer telepítésére szánta el magát, forduljon nyugodtan az igen jó referenciákkal rendelkező automataontozorendszeres.hu weboldalt működtető céghez, aminek munkatársai a helyszíni felmérést és a tulajdonossal történő konzultációt követően elkészítik a tervet, aminek alapján kivitelezhető a szisztéma működésbe helyezése. Minden helyszínen más és más a módszer, mivel figyelembe kell venni a terület nagysága mellett, a rendelkezésre álló vízforrást, a szükséges öntözővíz mennyiségét és üzemi nyomását, valamint a terep állandó és változó paramétereit. A körültekintően telepített kerti öntözőrendszer működése minden feltételek között időtállóan hatékony lesz.