Aki redőny átalakítást szeretne, annak először egy helyi felmérést szoktunk javasolni. Bármilyen típusból át lehet alakítani, hogy motoros redőny legyen, akár a régi fából készült változatokból is. Ezekből már nincs túl sok, mert a legtöbben lecserélték műanyagra vagy alumíniumra, de azért még akad.

Ha valaki rendesen karbantartotta, akkor még igazán jól működhet. A fát festeni kell. Régen vékony rétegben lakkozták, de ma már többfajta fán védő anyag van, ami ellenáll az időjárásnak. Sokan használnak műanyagból készült típust, aminek az előnye, hogy könnyű, így mozgatni is egyszerű.

Ez azt jelenti, hogy ez a fajta motoros redőny nem veszi igénybe oly mértékben a motor erejét, mint a nagyobb súlyú társa. Az alumíniumból készültek népszerűségét elsősorban az ára szabja meg, hiszen ezt nem mindenki engedheti meg magának. Minősége jóval magasabb az átlagnál, de ez az árában is megmutatkozik.

Aki hosszabb távra tervez, mindenképpen ezt ajánljuk neki. A motoros redőny beszerelésekor, a megrendelő azonnal dönthet arról, hogy szeretne időzítőt, de erre később is van lehetősége.