A fürdőszobában, akárcsak a ház többi helyiségében, a berendezések meghatározóak, mesélnek a lakók stílusáról, személyiségéről. A fürdőhelyiség egyik meghatározó eleme a kagyló. Formáját és típusát tekintetbe véve, a beépíthető mosdó csekély helyet igényel, ráadásul igen praktikus darab.

A különböző fajtájú mosdókagylóknak változó a beszerelési procedúrája. Fontos szempont a könnyű tisztíthatóság, az esztétika és persze a minőség. A beépíthető mosdó beszerelése változatos, ami történhet márványba, csempébe vagy bútorba, épített pultra egyaránt. Figyelni kell arra, hogy a kivágás pontos, valamint a nyílás a sablon után megvalósítható legyen.

Ez azért igényel minél pontosabb odafigyelést és munkát, mert ha a nyílás nem megfelelő, akkor a ragasztás sem lehet precíz és ez hosszútávon gondot jelenthet. A leragasztás után meg kell akadályozni a szivárgó víz áramlását, ezért le kell szigetelni. A beépíthető mosdó családjába számtalan kivitelezésű eszköz található, így biztosan mindenkinek sikerül megtalálnia a saját helyiségébe illő darabot.