Fenyő ajtók

Ki ne szeretné a frissen csiszolt fenyő illatát a lakásában? Az új bútorok és ajtók beépítésekor, mindenki magába szippanthatja a fa friss illatát. A fenyő ajtók is csak minimális kezelést kapnak, még mielőtt beraknák a helyére őket.

Leginkább azért van, mert a fenyő nem igazán bírja a hosszú kezeléseket, illetve maga az erezet és a természetesség megtartása a fontos. Egy ajtó megvásárlásakor kevesen gondolkodnak évekkel előre, így csak néhány vásárlónak jut eszébe, hogy mi lesz amikor megkopik a festék az ajtón. A fenyő ajtók azok, amelyeket akár otthon is át lehet festeni. Ez nem azt jelenti, hogy egy alapos csiszoláson nem kell végigmenniük, de a festéket nagyon jól bírják. A laminált ajtóknál ez nem lehetséges, hiszen az egész felső burkolatot el kellene távolítani, majd újat ragasztani, ami otthon nem lehetséges.

Ha szeretné a fenyő ajtók színét megváltoztatni, akkor még a csiszolás is elhagyható, amennyiben olyan festéket használ, ami megfelelően tapad az előzőhöz. Így teljesen egyénisíthetővé válnak a beltéri ajtók.