A sövények kimondottan jól mutatnak a ház körül, de csak akkor, hogyha szépen, rendezetten vannak nyírva. Természetesen ezeknek a rendben tartása nagyon nehézkes lenne a megfelelő eszközök használata nélkül.

Az elektromos változat is kiváló erre a feladatra, de aki egy igazán nagyteljesítményű eszközt keres, az a benzines sövényvágó képében fogja azt megtalálni. A benzinmotor erejének köszönhetően, ezzel az eszközzel felvehetjük a harcot a vastagabb ágakkal szemben is.

A sövénynek tökéletes, mértani formát lehet adni, ami ékes díszét fogja képezni az épületnek. A benzinmotor ellenére, a szerszámgép kifejezetten könnyen használható és kézre áll. Az intenzívebb használat mellett sem fogjuk úgy érezni, hogy legszívesebben már letennénk a súlya miatt.

Az ergonomikus kialakításnak hála, kényelmes kézben tartani. Egyaránt alkalmas otthoni és professzionális felhasználásra, kiváltképp abban az esetben, hogyha például egy Makita, Fieldmann vagy egy Stanley márkára esik a választás. Minden benzines sövényvágó esetében jár a 3 év garancia, hiszen kiváló termékekről van szó.