Nagyobb mennyiség esetén, anyagkeverés szempontjából mindig célszerű valamilyen gépesített megoldást alkalmazni. Már egy nagy veder csemperagasztó elkészítésével is meggyűlhet a bajunk, hogyha hanyagoljuk a keverőgép használatát. A betonkeverők azonban egyértelműen a nagyobb projektek esetében számítanak előnyösnek.

Általában elektromos kivitelben kaphatóak és többféle űrtartalmú tartállyal rendelkeznek. Minél nagyobb, annál több beton kikeverésére alkalmasak.

Választhatjuk a manuális módszert is, viszont így valószínűleg elég sokáig fog tartani a megfelelő állag elérése, nem beszélve arról, hogy ezt az anyagot folyamatosan kevergetni kell, különben idő előtt elkezd megkötni és kárba vész, mivel használhatatlanná válik. A Hecht és Scheppach betonkeverők egyaránt masszív kivitellel rendelkeznek.

A könnyű szállíthatóság érdekében kerekekkel rendelkeznek, így különösebb erőfeszítés nélkül áthelyezhetőek egyik helyről a másikra. Természetesen olyan betonkeverők is találhatóak a kínálatban, amelyeknek a működtetéséhez nincs szükség háromfázisú áramra.