Most már az egész világot lázban tartja a vezeték nélküli technológia. Így van ez az informatikai és kommunikációs eszközök terén, de ugyanez a helyzet a szerszámgépekkel is.

Az akkus fúró egyre népszerűbbé válik és sokaknak elérhető, hiszen egészen nagyszerű, hogy nincs szükség fali áramforrásra a használatához. Ez a technológia gyakorlatilag teljesen ledöntötte az akkus fúró eddigi korlátait. Csupán a töltöttségi szintre kell odafigyelni és időben akkut cserélni, amikor szükség van rá.

Az akkus fúró magas védelemmel van ellátva a különféle környezeti hatások ellen. Ezért a belsejébe nem fog por kerülni, illetve cseppálló védelemmel is felruházták a mérnökök a Hitachi modelleket.

Ha eleredne az eső, amikor éppen kint használjuk, akkor sem kell megszakítani a munkát. Amennyiben csak a műhelyen belül szeretnénk használni a fúrógépet, akkor bőven elég lesz egy hagyományos változat is, bár kétségkívül az akkus fúró mellett szól a tény, hogy nem kell a kábellel bajlódni. Tanácsolt több akkut is beszerezni az adott modellhez, mert így szakadatlanul mehet a munka.