A költözés minden család életében az egyik legkellemetlenebb és sok erőfeszítést igénylő tevékenység, nem beszélve a vele járó idegeskedésről. Ezt a huzavonát pedig a bútor szállítás csak még bonyolultabbá teszi.

A sok pénzért vásárolt kanapét vagy konyhai ülőgarnitúrát a lehető leggondosabban, látható károsodások nélkül kell egy új helyre juttatni, ami meglehetősen nehéz feladat. Különösen igaz ez, ha a berendezési tárgyakat egy keskeny lépcsőházban a legfelső emeletre kell felvinni, ami gyakran előfordul.

De még akkor is, ha egy kis éjjeliszekrényről van szó, ami teljes egészében elfér a liftben, az ép külső megőrzésének feladata nem egyszerűsödik le és ez csak az első szakasz.

A bútor szállításhoz bizonyos szabályok ismerete is szükséges, amelyek nélkül jelentősen csökken annak az esélye, hogy a dolgok a rendeltetési helyükre jussanak. Tehát ez a művelet csak első pillantásra tűnik egyszerűnek. A költöztető cégeknek gyakran kell megküzdeniük ezzel a feladattal és ismerik a bútor szállítás minden fontos árnyalatát.