Anvers, Belgique. 16 décembre 2014. Scene exterieure avec la voiture d'Alain et Kid stationnée. Tournage du film "Les Cow-Boys" (réalisateur : Thomas Bidegain). Photo : Antoine Doyen
Thomas Bidegain – Cowboyok

Thomas Bidegain a kétszeres César-díjas francia forgatókönyvíró hamarosan a fővárosba látogat, a mozikban pedig néhány napon belül két filmje is látható lesz. Az egyik a Cowboyok című franci film, melynek sajtóvetítésére 2015. október 7-én – szerdán – 10 órakor lesz, a Franci Intézetben. A film valahol Kelet-Franciaországban játszódik, egy hatalmas prérin elterülő falvacskában.

A főhős Alain ennek a közösségnek meghatározó szereplője, akik egy este boldogan és önfeledten táncol tizenhat esztendős lányával, miközben fia és felesége szemléli őket. Azonban a családi idill nem tart sokáig, ugyani ez az utolsó alkalom, hogy család ebben a formában együtt van, ugyanis Alain lányának nem sokkal később nyoma veszik.

A férfi minden követ megmozgat, hogy szeretett lánya nyomára bukkanjon, távoli helyekre jut el abban a reményben, hogy végre megtalálja gyermekét. Egyetlen információjára kapaszkodva járja a világot, mely szerint a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Alain kontinenseket és országokat átívelő útján egyetlen segítője fia lesz, aki gyermekkorát feláldozva siet apja segítségre, mely során eljutnak Lyontól egészen Pakisztánig.

A történet során a nézők a muszlim fundamentalistáktól kezdve, az amerikai fejvadászokon át, egészen a terroristákig mindenkivel találkozhatnak, sőt távoli kultúrák hétköznapi embereit is megismerheti, mindezt annak érdekében, hogy a főhősökkel együtt izgulva rátaláljanak az eltűnt lányra. A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró erőteljes rendezői debütálását láthatjuk a filmvásznon, amely a klasszikus western elemeit felhasználva juttat el az érzelmi katarzisig.