Még a laikus kerttulajdonosok is jól tudják, hogy víz és locsolás nélkül egyetlen növény sem képes életben maradni. Manapság a csepegtető öntözőrendszer kiváló megoldás a zöldterület vagy a veteményes öntözésére. A rendszer megfelelő használatához először érdemes megismerkedni annak működésével és összetevőivel.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a csepegtető öntözőrendszert egy összetett hatásmechanizmus alkotja. De ez téves meglátás, mivel egy ilyen műszaki egységet sokan maguk is képesek kialakítani annak érdekében, hogy a kert vízellátását saját erőből megoldhassák. A kapilláris szisztéma működési elve azon a tényen alapul, hogy a növény gyökereihez speciális csöveken keresztül vizet juttatnak.

Ez a tervezés fő előnye a locsolás egyéb módszereivel szemben. A rendszer hatására a víz azonnali felszívódással kerül a gyökérzethez, így a növények teljes mértékben felhasználhatják azt a növekedéshez. A csepegtető öntözőrendszer másik fontos előnye, hogy a locsolás aszály és napsütés idején is elvégezhető a növények károsítása nélkül.

Automata öntözőrendszer szett telepítés és karbantartás

Az egészséges és ápolt zöldterület a rendszeres és alapos locsolással kezdődik, hogy az ágyások és a pázsit friss, esztétikus legyen. A gondosan megtervezett automatikus öntözőrendszer szett segít megőrizni a kert szépségét és vitalitását, ráadásul általa értékes időt, energiát és pénzügyi költségeket takaríthatunk meg.

Az automatikus öntözőrendszer szett választása nemcsak okos döntés, hanem egy olyan beruházás, ami az elkövetkező évek során fenntartja és növeli az ingatlan értékét. Egy ilyen egység telepítésével a megrendelő biztos lehet benne, hogy olyan vízellátást kap, ami megfelel a pázsit, a virágágyások, a fák és a parkosított kert egyedi igényeinek.

Cégünk megtervezi, telepíti és karbantartja ezeket a berendezéseket, hogy Ön a lehető legtöbbet hozhassa ki a kertjéből. A professzionálisan megtervezett automatikus öntözőrendszer szett a gazdaságossága révén ésszerűbb vízfelhasználást tesz lehetővé. Az alacsonyabb fogyasztás pedig kevesebb közüzemi számlát jelent.