A padlófűtésről már mindenki hallott, viszont az elektromos változatáról bizonyára akadnak olyanok, akik lemaradtak. A meleg vizes padlófűtés kiépítése elég sok munkával jár, különösen abban az esetben, hogyha utólag szeretnénk megoldani, például egy felújítás alkalmával. Ezzel ellentétben, az elektromos padlófűtés telepítése némileg egyszerűbb és költséghatékonyabb.

Továbbá, sok esetben tartósabbnak számít, mivel nem kell attól tartani, hogy idővel valami eltömíti a csővezetékeket, hiszen az elektromos padlófűtésnél fűtőfilm vagy fűtőkábel szolgáltatja a meleget. Egy szobában egyszerűen érhetünk el kellemes hőmérsékletet a fűtőtestek használatával is, viszont ettől még a padlózat hideg maradhat, mivel a meleg levegő felfelé száll. Az elektromos padlófűtés alkalmazása során viszont a padlózat kellemes meleget áraszt.

Ez főleg az olyan helyiségekben előnyös, ahol járólapok vannak a földön, mint például a konyhában vagy a fürdőben. Ezt követően nem kell többé a jéghideg lábakra vastag zoknit húzni, hiszen rendkívüli mértékben növeli a komfortérzetet az elektromos padlófűtést. Ajánlott a termosztát használata, mert így automatizálható az egész rendszer, ezáltal rengeteget takaríthatunk meg, mivel lekapcsol, amikor már nincs rá szükség.

Amint a hőmérséklet a beállított hőfok alá csökken, az elektromos padlófűtés a termosztátnak köszönhetően visszakapcsol. Így tartható szinten gazdaságosan a szoba hőmérséklete. Az elektromos padlófűtés kültérben is alkalmazható. De minek fűtsük az udvart? Nyilván az egész udvar esetében nem lenne értelme, de például így hatékonyan elkerülhető a lépcsők vagy a garázsfeljáró jegesedése.