Klasszikus sci-fi regények
Klasszikus sci-fi regények

Hosszú sorban álnak a könyvüzletek polcain a tudományos-fantasztikus könyvek. Úgy tűnik, a fiatalok egyre gyakrabban olvassák ezt az irodalmat. A sci-fi regények vonzalma a fiatalok számára az, hogy a cselekmény nem túl bonyolult és általában az író nem bonyolítja túlságosan a jeleneteket.

Vagyis könnyed olvasni való, nem igényel megfeszített figyelmet, egyes esetekben egyetlen nap alatt is kiolvashatóak. De nem kell félreérteni, a sci-fi regények ettől nem üres tartalmú dolgok, a mondanivalója velős és mély nyomot hagy az olvasóban, csak egy kicsit eltér a klasszikus, megszokott formáktól.

A legnagyobb előnye ennek a műfajnak, hogy a fiatal olvasókat behozza a könyvtárba és a könyvesboltba, ami már nagy eredmény, hogy olvasni akarnak és nem a számítógép előtt rostokolnak órákat.

Természetesen az internetes kütyüknek is megvan a helye a fiatalok életében, de ha a sci-fi regények jobban érdekli őket, annak csak örülni lehet. Támogatni kell őket az olvasásban, később talán a klasszikus regényekhez is megjön a kedvük.