kapálógép
Kapálógép

Egyre több módszer van arra, hogy a talajba milyen módon vessünk. Egyre jobban terjednek a forgatást mellőző technológiák, már a nagyobb méretű szántóterületeken is. A direktvetés ilyen többek között. A kertekben a takarónövények ültetése és a sekély-mély mulcsozás szintén választható opciók. Ezen lehetőségek ellenére, még mindig a hagyományosnak mondható művelési mód a népszerűbb. Ezt alaposan megkönnyíti egy kapálógép, ami rövid idő alatt óriási területet tud átdolgozni.

Természetesen mindehhez ránk is komoly szükség van. Választhatunk benzinmotoros és elektromos típusok közül, annak függvényében, hogy mekkora teljesítmény szükséges a feladat kivitelezéséhez. Nem mindegy ugyanis, hogy a kapálógép több 100-1000 négyzetméter átmunkálását segíti elő vagy csak éppen a lakás mögötti, előtti virágos, zöldséges ágyásokat akarjuk átforgatni tavasszal.

Minél komplexebb munkára vállalkozunk, annál komolyabb kihívásokba ütközhetünk. Szerencsére, némelyik kapálógép rendelkezik olyan kiegészítő felszerelésekkel, amelyek biztosítani tudják az eredményességet. Nyissuk meg a denakert.hu weboldalt és egyenként mérjük fel a termékek képességeit, majd ennek megfelelőn döntsünk!

A kapálógép az év során több alkalommal használható bizonyos feladatok elvégzésére. A kerékkel felszerelhető kialakítások még a termények szállítását is elősegítik. Egy tanyán vagy nagyobb kertes otthonban olyan előnyökkel szolgálnak, amiket kár lenne mellőzni. Minél hamarabb történjen meg egy ideális kapálógép megrendelése, hogy az idei munkafázisokat már egyszerűbben kivitelezni lehessen!