Orvosilag kimutatták, hogy az általános fájdalmak terén a fülnek a nyilalló fájása után, második helyen a hasító fogfájás helyezkedik. A folyamatos lüktetés vagy szúró fájdalom nemcsak a gyermekeknek, nőknek okoz komoly kellemetlenséget, de a legkeményebb férfit is képes őrületbe kergetni. Ilyenkor gyors és erős gyógyszer kell, amivel még az éjszakák is könnyen átvészelhetőek. Van külön fogfájásra fájdalomcsillapító, ami enyhíti a lüktető fájdalmat, megfelelő információt küld az idegrendszernek.

A fogfájásra fájdalomcsillapító ezrei állnak az ember rendelkezésére, így nem is csoda, ha a patika polcai előtt állva az ember bizonytalanná válik. Érdemes inkább online boltból rendelni, ahol szemügyre veheti az összes kiszerelést és bőven van ideje kiválasztani a megfelelőt.

Fontos tudni, hogy a rossz fogak megléténél, esetleg rendszeres fogorvosi kezelés ideje alatt érdemes előre gondolkodni, vagyis a fogfájásra fájdalomcsillapító mindenképp legyen Önnél a táskában, a munkahelyén vagy otthon a gyógyszeres dobozban!