A hajhullás nemcsak a férfiak, hanem a nők életét is megnehezíti. A kopaszodást különféle okok idézhetik elő és külön fókuszok (zónák) formájában is megnyilvánulhat, valamint a hajvonal sűrűségének csökkenéséhez vezethet. Ebből a helyzetből a különféle paróka típusok jelenthetnek kiutat. Az árúk közvetlenül a minőségüktől függ, amit általában 3 mutató határoz meg: az anyag, amiből a póthaj készül, annak az alapnak a jellemzői, amihez a hajszálak rögzítve vannak, továbbá az elválasztás és a frizura megváltoztatásának képessége.

A természetes paróka típusok drágábbak a valódi haj használatának köszönhetően, amit először feldolgoznak és kifésülnek, majd kiszőkítenek és a kívánt színűre festenek. Nyilvánvaló azonban, hogy szintetikus póthajat lehet a legjobb áron vásárolni. Egy ilyen termék azonban meglehetősen rövid élettartamú, így egyre többen döntenek a természetes lehetőségek mellett azok közül, akik szembesülnek a kopaszság problémájával.

Az ilyen paróka típusoknak számos tagadhatatlan előnye van. Ezek közül a legfontosabb, hogy a természetes hatás műtét nélkül érhető el, lehetőséget nyújtanak különféle frizurák kipróbálására, az elkészítésnél csak valódi hajat használnak és nincsenek kellemetlen mellékhatások. A valódi hajból készült modellek mindig ápoltnak tűnnek és a szálak nem hullnak rá a ruhára, ellentétben a szintetikus változatokkal. Ezen kívül, ezek a paróka típusok könnyen gondozhatóak is, hiszen a sampon, a balzsam és a tápláló maszk segít a tökéletes megjelenésük fenntartásában.