A meleg idő megérkezésével egyre többen álmodoznak a tengerpartról, esetleg a Balatonról. A fémvázas medence a kertünkbe varázsolhatja a hűvös örömöket, így ki sem kell mozdulnunk otthonról. Egyre többen dolgoznak úgy, hogy nyáron is nehezen tudnak kivenni szabadságot. Mások a hétvégéket általában a saját házukban töltik és szeretnék valamivel rávenni az unokákat a látogatásra.

Ilyenkor jól jöhet, ha van fémvázas medence az udvaron vagy a kertben, mivel a család többször akar majd velünk lenni. Azonban a vásárlás nem elegendő, hiszen kiemelten fontos, hogy megfelelően tisztán tartsuk a vizet. Mivel állófelületről van szó, nagyon hamar megtelepednek benne a baktériumok és az algák, így a víz színe lassan, de biztosan zölddé válik.

Az sem kellemes érzés, amikor a fémvázas medence közelében poshadt szagot érzünk, de szerencsére ezek a problémák megoldhatóak. A klórtartalmú fertőtlenítőket arra találták ki, hogy tisztán tarthassuk a medencét. A pontos leírást követve ki tudjuk számolni, hogy mennyire lesz szükségünk és azt milyen gyakran kell cserélni, frissíteni. Léteznek még szűrők is, amelyek folyamatosan azon dolgoznak, hogy a számunkra láthatatlan részecskéket kivonják a vízből, amivel hosszútávon is fenntartható a tisztaság. Érdemes a fémvázas medencét letakarni, főleg ha huzamosabb ideig nem használjuk.

Amennyiben csak hétvégén akarunk csobbanni, úgy hétköznap elzárva lesz a bogaraktól és falevelektől. Fémvázas medencét választhatunk többféle formában. Felkapottak a szögletesek, de választhatunk teljesen kerek, esetleg ovális példányokat is. Létezik a hagyományos kék színű, de sokan inkább a rattan hatást részesítik előnyben.