Mindig is jobban lehetett dolgozni a minőségi szerszámgépekkel. Ez vitathatatlan tény. Viszont az igazán izgalmas az, amikor valami olyan innováció lát napvilágot, ami megreformálja az addigi elképzeléseinket egy teljesen szokványos eszközzel kapcsolatban.

Az akkumulátoros fúró és összességében a teljes akkutechnológia hatalmas fejlődésnek számít. Ennek köszönhetően jelentősen nőttek a felhasználási lehetőség. Már nem kell felhúzzuk a létra legfelső fokáig több méternyi kábelt.

Az akkumulátoros fúróval minden könnyebb. Magaslati munkák esetén előnyös egy szerszámtartó öv használata. Így az akkumulátoros fúró, csavarhúzó, sarokcsiszoló mindig kéznél lesz, miközben nem lesz feleslegesen kéz alatt. Sokkal biztonságosabbá és kényelmesebbé váltak az ilyen jellegű munkák. Számos kellemetlen baleset származott abból, amikor valaki elesett az összegabalyodott kábelek miatt.

A megrongálódott vezetékek akár áramütést is okozhatnak. Persze ettől még nem számítanak halálos fenyegetésnek, viszont az akkumulátoros fúró sokkal mobilisabb szerszám.