Fujitsu klíma rendszerek
Fujitsu klíma rendszerek

A Fujitsu General klímaberendezések évek óta segítik az embereket a forró nyár vagy a hideg tél elviselésében. Ugyanakkor engedve a kor követelményeinek a Fujitsu próbált olyan hatékony és energiatakarékos rendszereket megépíteni, ami kevesebb energia felvétel mellett is biztosítja a hatékonyságot és a komfortérzetet erősíti.

Ehhez nem kellett mást tenniük, mint a gyártói tapasztalatokat összefogni ahhoz, hogy 2000-ben megszülessenek VRF Fujitsu klíma rendszerek. Ezek a gyártó csúcstermékei, olyan fűtési, hűtési és légkondicionálási igényeket is kielégítenek, amely a maximális kényelem járul hozzá. Az energiatakarékosság mellett fontos szempont volt a Fujitsu General cég számára a környezet óvása.

A VRF rendszerek előnye abban rejlik, hogy tervezhetőségük rugalmas, családi házak, társasházak, irodaházak, középületek, bevásárlóközpontok és ipari létesítmények hűtésére és fűtésére egyaránt alkalmasak. Mindezt úgy oldják meg, hogy a kültéri egységek is kis helyigényűek, elektromos vezetéken kívül nincs szükség semmilyen egyéb plusz építészeti megoldásokra.

Attól függően, hogy milyen épületről beszélünk a VRF Fujitsu klíma három féle megoldást kínál:

–          családi házak vagy kisebb irodaházak hőszivattyús fűtése és hűtése

–          többszintes irodaházak, emeletes családi házak, bevásárló központok hőszivattyús fűtése és hűtése

–          hővisszanyerős rendszer, ebben az esetben kiemelt energiahatékonyság elérése a cél, abban az esetben, ha egyszerre van szükség, fűtésre és hűtésre. Alkalmas irodaházak, középületek vagy bevásárló központok hővisszanyerős, hőszivattyús fűtésére és hűtésére.

Láthatjuk a hőszivattyús rendszer kifejlesztésére a Fujitsu General cég nagy hangsúlyt fektet, hogy a piac minden szegmensét le tudja fedni.