Milyet vásároljunk otthonra? Szegélyvágó, fűnyíró, esetleg a fűkasza hozza meg a várt végeredményt? Aki igazán alapos munkát akar végezni, annak mindenképp szüksége lesz legalább kettőre ezek közül.

A fűnyíró mellett nem árt, hogyha van egy fűkasza is sufniban. Ha túl nagyra nő a fű, mert nem volt alkalmunk gondozni a kertet, akkor előbb a fűkaszát kell használnunk. A fűnyíró ugyanis csak egy bizonyos szármagasságig használható hatékonyan.

A szegélyvágó csekélyebb teljesítménnyel rendelkezik, ezért csak a fűszálak és egyéb lágyszárú növények ellen érdemes bevetni. A fák tövénél, a kerítés mentén eltávolíthatjuk azokat a részeket, ahová a fűnyíró már nem fért oda. A fűkasza jóval tekintélyesebb teljesítménnyel rendelkezik. Vágótárcsával és pengékkel is helyettesíthető a damilfej.

Ez lehetővé teszi a fás szárú növények eltávolítását az útból. A benzines fűkasza mind közül a legerősebb. Az akkus változat mobilitása páratlan, a könnyed kivitelnek köszönhetően. Az elektromos modellek, a vezeték miatt inkább a kertben és a ház körül bizonyulnak előnyösnek.