Magas zajszinttel működő szerszámok és berendezések használata esetén elengedhetetlen a hallószervek védelme. Erre a célra lett kifejlesztve a zajcsökkentő fültok, ami megvédi a felhasználót a káros hatásoktól, és segít kényelmesebbé tenni a munkakörülményeket. Ezt az eszközt úgy tervezték, hogy megvédje a halló szerveket az alacsony és magas frekvenciájú ipari zajok hatásaitól.

A felépítése egy rugalmasan állítható fejpántból áll, amely egyenletesen osztja el a nyomást a fejen, illetve két műanyag csészéből és hangtompítós fülhallgatóból. A fültok kialakítása lehetővé teszi, hogy a fejre helyezve biztosítsa a csészék szoros illeszkedését.

A modellek szelektíven nyelik el a zajszintet, védenek az ipari zajok ellen, de lehetővé teszik a beszéd- és a veszélyjelzések kiszűrését. A vásárlásnál érdemes tisztában lenni azzal, hogy a különböző védőfelszerelések 22-30 dB-lel csökkenthetik a rajtuk áthaladó zajszintet. Minél nagyobb a zaj a munkahelyen, annál nagyobb kell legyen a zajvédő fültok.