Sokan a húsvéti ünnepet el sem tudják képzelni a kedvenc hústermékük nélkül. Egyszerűen nem hiányozhat a füstölt sonka az asztalról, ami épp annyira része lett ennek az ünnepnek, akárcsak a festett tojás. Azonban nem mindegy, hogy milyen sonka mellett dönt az ember és hol vásárolja azt meg.

A legjobban akkor jár az ember, ha nem a hipermarketekben vásárol. Jobb tartózkodni a gyorsérlelt, gyorspácolt készítményektől. Sokkal ízletesebb finomságokkal várják a klienseket a kistermelői boltok, piacok vagy épp internetes áruházak, amik a minőségre hajtanak. Pontosan ezt garantálja a kolbaszaruhaz.hu is, ahol a füstölt sonka az egyedülálló ízével mindenkit levesz a lábáról.

A siker adott, hiszen a hozzáértő munkatársak mindig időben elkezdik a különféle sonkák érlelését, ami hagyományosan sóval tartósítást, bükkfán füstölést, majd szárítást jelent. Aki húsvét előtt rosszul dönt, sajnos hamar megtapasztalhatja, hogy mennyire zavaró, amikor a füstölt sonka nem ér fel ahhoz a szinthez, amit a vendégek, családtagok elvártak.

A füstölt sonka kínálatában bőven van miből válogatni. Nyugodtan vehet az ember üstölt csülköt, darabban füstölt combot, tarját, lapockát vagy épp combot is. Minden attól függ, hogy a vevő a szárazabbat vagy inkább a szaftosabbat kedveli.

Sokaknak igenis számít a füstölt sonka ár

Nyilván egyeseknek nem csupán az íz, hanem az ár is fontos. Mivel a füstölt sonka ár bármelyik fajtánál alacsony a fent említett internetes boltban, ezért nem is meglepő, hogy sokan vásárolnak innen. A beszerzést követően nagyon fontos a hús megfelelő előkészítése. Az áztatás előtt mindig kötelező megkóstolni az ínyencséget, hiszen a sósságától függ, hogy miként is kell történjen ez.

A jó sonka esetében az áztatásnak nem kell túl hosszú ideig tartania, és ki is válthatja azt az ember, ha hideg vízbe teszi fel főni lassan, és az első felforrás után a vizet elönti. Szerencsére amellett, hogy a füstölt sonka ár kedvező a shopban, a szakértők különféle tanácsokkal is segítik a vevőt.