Grundfos Alpha2 szivattyú
Grundfos Alpha2 szivattyú

A fűtésrendszer illetve a melegvíz-rendszer beüzemelésének, rendszerbe alkalmazásának nagyon sok módszere van. Mindenki igyekszik a tudásának és pénztárcájának megfelelőt találni.

A Grundfos Alpha2 nagyszerű választás lehet több esetben is, hiszen alkalmas padlófűtés, egy valamint kétcsöves alkalmazáshoz is, de olyan rendszerekben is, ahol csökkentett üzemmód van. Az említett keringető szivattyú megannyi pozitív tulajdonsággal rendelkezik, például állandó mágneses motorral van ellátva, továbbá nyomáskülönbség szabályozó szereppel.

A Grundfos Alpha2 keringető szivattyút nagyon egyszerűen és gyorsan be lehet építeni, a kezelése sem bonyolult, legtöbb esetben ugyanis indítható beállítás nélkül is.

A keringető szivattyúknál gondot szokott okozni a zaj is, amit a szelepek okoznak, a gyártók ezért is törekedtek arra, hogy a Grundfos Alpha2 minimális zajt keltsen, így növelve a kényelmet. Az alacsony energiafogyasztást is a javára kell írni, hiszen a mai világban igen fontos az energiatakarékosság. A- energiaosztályú besorolása van.