Az aktív mozgás sok pozitív változást indít el a szervezetben, amit nagy örömmel üdvözölhetünk. Ehhez azonban fontos, hogy rendszeresen végezzünk el bizonyos gyakorlatokat. Az edzések mellőzése vagy azoknak a túlzásba vitele egyaránt komoly izom- és ízületi panaszokat okozhat. A problémák enyhítésében a fájdalomcsillapító tapasz hasznos megoldásként kínálkozik. Ez a készítmény nagyon egyszerűen felhelyezhető és hosszú időn keresztül végzi a feladatát. Kar-, váll-, könyök-, térd- és hátfájdalom esetén egyaránt bevethető.

Egyszerre több helyen alkalmazható. A Motto fájdalomcsillapító tapasz magyar találmány. Dopping és gyógyszer összetevőktől teljesen mentes. Az izomgörcsök, feszülések feloldásában élen jár, amit tapasztalni fogunk, amint próbára tettük. Működési mechanizmusát illetően, a fájdalomcsillapító tapasz veríték, nedvesség hatására gyenge egyenáramot gerjeszt az adott területen, ezzel fejtve ki a pozitív hatásait. A gyulladáscsökkentés érdekében is alkalmazható. Könnyedén téphető, méretre vágható és a felhelyezése sem jelent problémát.

Ehhez egy nagyon hasonló változat a kineziológiai tapasz. A célja, hogy a nagyfokú terhelés csökkentése révén megelőzésre kerüljenek a további sérülések. Felépítést tekintve, rugalmas pamutanyagból történik az előállítása és akril ragasztóval rögzíthető. A nagyon dús szőrzetet ilyen esetben érdemes lehet eltávolítani, hogy a tapadás biztos legyen. A kineziológiai tapasz több szinten bevethető. A krónikus bántalmak esetében, amilyen a gerincferdülés, ugyanúgy használható, ahogyan a hirtelen bekövetkezett húzódások és ficamok kezelésére.

A szakszerű felhelyezéshez érdemes segítséget kérni. Ebben az esetben még 4-5 napig is könnyedén kitart a kötözés. A mindennapi feladatvégzésben, de a rendszeres edzésben sem okoz zavarokat, mert a kineziológiai tapasz teljesen együtt mozog a testünkkel, így jóformán észre sem vesszük a jelenlétét, csupán az előnyeit fogjuk tapasztalni. Még az aktív vízi sportok kedvelői is problémamentesen alkalmazhatják. Az eltávolítása pillanatok alatt megoldható. Teszteljük le bátran, hiszen csak nyerhetünk vele!