Az egyes szolgáltatók megbízhatósága és szavahihetősége kulcskérdés és az ilyen esetekben nem igazán hagyatkozhatunk másra, mint a megérzéseinkre, benyomásainkra és persze a referenciákra, amiket begyűjtünk a megbízás kiadása előtt. Egy költöztető cég megbízása során is felmerülnek ugyanezek a tényezők, hiszen tulajdonképpen mindegy, hogy mint jogi vagy fizikai személy szeretnénk felkérni a munka elvégzésére, minden esetben elvárható a makulátlan szavahihetőség.

Ha magánszemélyként adjuk ki a munkát a költöztető cég munkatársainak, úgy elmondható, hogy a legszemélyesebb tárgyainkat, sőt, mondhatni értékeinket, azok közül is a legnagyobbakat bízzuk rájuk, míg vállalkozóként szintén nem apróságot, hanem az értékes eszközöket adjuk a kezükbe. Ezen tárgyak összessége nem pusztán pénzben kifejezve jelenthet számottevő összeget, de átvitt értelemben sem elhanyagolható.

A költöztető cég kiléte kulcskérdés tehát, ezért helyezzünk rá nagy hangsúlyt, ha a lehetőségeink engedik, hiszen egyáltalán nem mellékes témája ez a mindennapoknak. Ami a tömegeket illeti, talán még nincs a köztudatban elterjedve a soron következő vállalat neve, ami talán a fura csengésének is köszönhető. Mindazonáltal nem lehet elvitatni, miszerint a Servitus megnevezés ma már nagyon sokszor szinonimaként használatos a költözéssel kapcsolatos fogalmak említése során. Nem kevés idő telt el azóta, hogy ez ki tudott alakulni és a céget vezető kiváló csapat tudatos, elhivatott munkájának köszönhető, hogy elérték ezt az eredményt.

Célzottan próbált a Servitus vállalkozás úgy nőni, hogy közben meg tudta tartani az emberi arcát és a személyes jellegét, vagyis nem vált egy hideg, arctalan multivá, vagy ahhoz hasonló valamivé. Ahhoz viszont, hogy ez megvalósulhasson, rengeteg munkára és sok-sok befektetett időre volt szükség, viszont a fáradozások meghozták a gyümölcsöt, a Servitus az élre tudott törni és már jó ideje ott is maradt. Ami a jövőt illeti, mint minden ágazatban, bizonytalanság itt is van, de a kemény munka mindig garancia a sikerre, ez pedig remek előjel.