A számítógépet a család minden tagja másra használja. Tehát, ahány ember és igény, annyiféle használt asztali PC kapható a piacon. A kisebb gyermekek még csak ismerkednek vele, próbálgatják, hogy mire lehet jó. A szülők tartják a kapcsolatot a külvilággal és alkalomadtán dolgoznak is rajta.

A nagyszülők pedig féltve őrzött receptgyűjteményüket gondozzák a gépek segítségével vagy nézegetik az unokákról készült fotókat. Az egyes gépek ára koruk és teljesítményük alapján változatos. A néhány 10.000 forintos masinák a jól megfogalmazott célok mentén elegendőek lehetnek. Másoknak fontos a komolyabb erőtartalék megléte, így árban is feljebb kell gondolkodjanak.

Akik pedig olyan feladatokat szeretnének végezni a számítógépen, ami igazán megizzasztja annak alkatrészeit, a használt asztali PC-k között a legnagyobb árcédulákkal ellátott tételek körül nézelődjenek. A másodkézből származó eszközök kipróbáltak, bizonyítottak már a mindennapok során, ezért pont olyan jó szolgálatot tehetnek, mint a frissen kicsomagolt társaik.