Gyakran elképzelése sincs az embereknek arról, hogy milyen komoly problémák sorozatát indította el azon egyszerű dolog, hogy a természettől való eltávolodás megtörtént. Bármennyire is beleragadt a világ a pusztán tudományos dogmatikákba, a tények attól nem változnak. Amennyiben egy személy vagy népcsoport igyekszik magát elkülöníteni az őt körülvevő környezettől, annak komoly egészségügyi következményei lesznek. A problémák megjelenése után pedig következhet a megoldások keresése. Egy érsebészeti vizsgálat mindig a kórelőzmények feltárásával kezdődik (forrás: dunamedicalcenter.org).

Mielőtt a szakemberek bármilyen kezelést javasolnának, alaposan fel kell mérjék a páciens kórtörténetét. Ez gyakran több generációra is visszanyúlhat, amennyiben genetikai betegségekről van szó, de olykor kiderül, hogy a környezeti hatásoknak, nem megfelelő életmódnak súlyos következményéről lehet beszélni.

A szív- és érrendszer panaszai az elégtelen mozgás, helytelen táplálkozás, folyamatos idegeskedés eredményeként nyilvánulhatnak meg. Miért van szükség ezeknek a megismerésére? Miért nem lehet egyszerűen csak túlesni a beavatkozáson és mindent ott folytatni, ahol abba lett az hagyva? A hatékonyságot először is nagyban befolyásolják a pontos részletek. Másodsorban, ha a fent említettek közül valamelyik opció a ludas, akkor hiába a speciális kezelés, mert a kialakulást okozó tényezők jelenlétében, idővel megint felmerülhet ugyanaz a probléma vagy annak egy súlyosabb változata.

A részletek minden tekintetben meghatározóak, ezért igyekezni kell reálisan átlátni a dolgokat és pontos válaszokat adni. Amint megtörtént a kórelőzmény felvétele, következhetnek a konkrét vizsgálatok, amelyeknek függvényében kialakítható a végső kezelés menete. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a teljes gyógyuláshoz néha teljes életmód és/vagy környezetváltozáshoz van szükség. Ha Önnek igazán fontos az egészsége, akkor eljött az ideje, hogy jobban odafigyeljen magára! Nem felejtheti el azt sem, hogy a komoly lelki terhek gyorsan megnyilvánulhatnak testi szinten. Tegyen azért, hogy ez ne történjen meg!