A divattervezők minden évben próbálnak újdonságokat megjelentetni a piacon, azonban csak kisebb-nagyobb sikerük van. Az új slip on cipő viszont pont ebbe a kategóriába tartozik. Miközben a férfiak eddig is hordhattak edzőcipőt a sétákon és a vásárlások közben, addig a hölgyektől elvárták a kényelmetlen darabokat.

Szerencsére ez mára véget ért és a nők is büszkélkedhetnek a kényelmes lábbelikkel. A legújabb divat az edzésre és futásra szánt modelleket vette alapul, és azt alakította át. A végeredmény a sportos gumis talpak, amivel a hosszú gyaloglás sem fogja megterhelni a lábat. Azonban a durung anyag helyett, vékony és hosszúkás cipőt kapunk, ami tökéletesen illeszkedik a lábfejre, vékonnyá és nőiessé téve azt.

A fűzök, csatok és tépőzárak is eltűntek, ezzel teljesen letisztult formát hagyva. A cipő anyaga rugalmas és puha, ezáltal könnyedén bele lehet bújni, ahonnan a neve is származik. A slip on cipők praktikusak, ötvözik a komfortot az eleganciával, hogy minden hölgy lábát feldobják.