Már megszokhattuk, hogy amikor megjelenik egy új Huawei mobil, akkor általában 3 telefonra számíthatunk. Nincs ez másként a Huawei P40 Lite E esetében sem, ami a P40-es széria belépő szintű modelljének számít.

Ezt követi a standard P40 és a felsőkategóriában már a P40 Pro van, ami minden földi jóval el van látva, amit csak el tudunk képzelni és még annál is többel. De mit kap az, aki egy Huawei P40 Lite E verziót szeretne beszerezni?

Mivel rendkívül alacsony áron rendelhető meg, ezért felmerül a kérdés: vajon mire lesz elég ez a telefon ennyiért? A válasz egyszerű. Gyakorlatilag minden hétköznapi dologra, amit manapság egy telefonnal csinálni szoktunk. Telefonálásra természetesen mindenképp alkalmas és a kamera miatt sem kell szégyenkeznie.

A hátlapi egység egy 3 lencsés rendszert tartalmaz, amivel remek képeket készíthetünk. A 8 magos Kirin 710F processzor szépen muzsikál a rendszer működését illetően. Nincsenek akadások, fagyások, ami többek között a 4 Gb RAM-nak is köszönhető. További jó hír, hogy a Huawei P40 Lite E kapott egy méretes 4000 mAh akkut.