Kategória Szolgáltatás

Igen közkedvelt az orosz vodka

Orosz vodka

Számos szeszes ital áll rendelkezésre abban az esetben, ha az ember bulizni szeretne, vagy megünnepelne egy nevesebb eseményt. Rossz döntés nem születhet az orosz vodka megvételével, amelyik kétség kívül az égetett szeszek egyik legismertebb képviselője. Rengetegen ezt a letisztultsága miatt kedvelik, ugyanis az eredeti ital ízanyagokat nem vagy csak nyomokban tartalmaz. Az orosz vodka két legfontosabb alkotóeleme az etanol és a víz.

Ezt természetesen számos alapanyagból elő lehet állítani. Azt is lehetne mondani, hogy minden olyan növényből készülhet vodka, amelynek magas a cukor, keményítő tartalma. A teljes siker és egyedi íz elérése érdekében azonban a szeszes nedűt általában gabonafélék (cirok, rozs vagy kukorica) lepárlásával nyerik.

Azonban sok helyen választják a burgonyát, melaszt, cukornádat vagy épp a szőlőt, mint alapanyag. Az orosz vodka manapság igen nagy népszerűségnek örvend, és természetesen nem csak az Oroszországban, hanem Európa nyugati államaiban is. Az orosz vodka a semleges ízének köszönhetően kiválóan használható koktélok alapanyagaként. Aki már itta ezt az italt száz százalékos narancslével, az tudja, hogy mennyire finom.

Print Friendly, PDF & Email