A németek által gyártott gyomorkeserű népszerűsége hazánkban is elképesztő méreteket öltött. Természetesen az 56 különféle gyógynövényből álló Jägermeister az, amiről beszélünk.

E kétségtelenül karakteres szeszesital ízben az Unicumra hasonlít és a fogyasztása vonatkozásában nincsenek olyan szabályok, amelyeket kötelezően követnünk kéne, kizárólag a mérsékletesség elve. Ennek tükrében házasíthatjuk a Jägermeister nedűt kólával vagy narancslével, de akár fogyaszthatjuk tisztán, illetve jéggel szervírozva.

A Jägermeister popularitása nem újkeletű jelenség, sőt, majdnem egy évszázaddal ezelőtt kezdődött, 1934-ben. A titkos receptúra alapján készülő német itóka már a születése pillanatában hatalmas közkedveltségnek örvendett és nem kellett sokat várni, hogy az egész világot meghódítsa.

Olyannyira igaz ez, hogy a Jägermeister manapság már több mint 80 országban vásárolható meg. Az alkoholos ital címkéje egyébként beszédes, az ugyanis szarvast ábrázol, mint ahogy magának a produktumnak a jelentése is ez: vadászmester.