Reiki, japán alternatív gyógyászat

A mai kommunikációs eszköztárunknak köszönhetően, rendkívül gyorsan terjednek az egész világon a különféle nézetek és sok más hasznos vagy kevésbé hasznos dolog. A Reiki egy távol-keleti alternatív gyógymód, ami az egész világon kezd ismerté válni.

Ez a módszer nemcsak testi egészségünkre lehet jó hatással, hanem segíthet, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Tulajdonképpen egy Japánban élő ember fejlesztette ki, miután hosszabb ideig böjtölt és elmélkedett. Sajnos sokan megvetik, sőt, ócsárolják is ezt a módszert annak ellenére, hogy soha ki sem próbálták, arra hivatkozva, hogy semmilyen tudományos alapja nincs. Valóban igazuk van, hiszen a Reiki kezelések esetében előfordulhat, hogy egyetlen materialista szemléletű tudományos módszer segítségével sem lesz soha megmagyarázható.

Azonban nem feledkezhetünk meg azokról, akik kipróbálták és arról számoltak be, hogy ez a sokak által elfogadhatatlannak tartott módszer megváltoztatta, sőt, jobbá tette az életüket, mert kiegyensúlyozottabbá váltak, megtanulták levezetni és kezelni a stresszt, a kapcsolataik pedig harmonikusabbá váltak.