Egy kitűnő bourbon, ami méltán vált népszerűvé az évtizedek során. Nem csoda, hogy ennyi rajongót szerzett magának a Jim Beam. A története egészen az 1700-as évek végéig vezethető vissza, viszont a Jim Beam márkanevet csak 1933-ban öltötte magára.

Mégis mi az, ami miatt ennyien kedvelik ezt a veteránnak számító nedűt a whiskyk között? Elsősorban az lehet az oka, hogy még ilyen hosszú idő alatt is képes volt megőrizni azt a tradicionális ízvilágot, amiért anno megszerették.

Természetesen történtek változtatások a recepten, de ezt inkább finomhangolásnak lehetne nevezni. Így nőtte ki magát szép lassan egy világmárkává és sorra zsebeli be az elismeréseket az utolérhetetlen minőségének köszönhetően. A készítők hitvallása szerint náluk a bourbon készítés nem egy folyamat, hanem egy 220 éves hagyomány.

Ez az elhivatottság valóban érződik minden kortyon. A főzőmesterek büszkék rá, hogy kizárólag a legtisztább alapanyagok felhasználásával készítik a Jim Beam whiskyt. Ilyen például a különleges Kentucky víz és az erjesztéshez használt régi élesztőtörsz.