Mindenki maga döntheti el, hogy miként szeretne telefont vásárolni. Akik a legújabb modellekre utaznak, azok felkészülhetnek a magas árakra. A kártyafüggetlen telefonok esetében ez még inkább igaz, bár ilyenkor is van lehetőség a részletfizetésre.

A szolgáltatók által kínált csomagok és ajánlatok lehetővé teszik, hogy rendkívül alacsony áron juthassunk hozzá a csúcsmodellekhez, viszont ezek a mobilok nem fognak más SIM kártyával működni, ami például gond lehet akkor, amikor szeretnénk túladni az adott készüléken.

A kártyafüggetlen telefonok között így is bőven akadnak olyan modellek, amelyek baráti árazást kaptak. Ilyenek például a Xiaomi telefonok, amelyek hatalmas rajongótáborral rendelkeznek.

Néhány évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy ennek a gyártónak sikerül ennyire feltörnie. Viszont manapság egymás után dobja piacra a jobbnál-jobb készülékeket rendkívül alacsony áron. Tehát a kártyafüggetlen telefonok legnagyobb előnye, hogy bármilyen kártyával használhatóak, ezért érdemes a Dual SIM változatokat keresni.