A tavaszi és őszi hónapok nem túl kedvezőek a biciklizőknek, de megfelelő öltözékkel azért fel lehet pattanni a bringára és el lehet intézni pár fontosabb ügyet. Mivel ilyenkor leginkább a hideg fuvallatok teszik kellemetlenné a bringázást, ezért a téli kerékpáros kesztyű elengedhetetlen.

Az egyik legfontosabb megvédeni a kezeket a hidegtől, mivel ezek mindig rajta kell legyenek a kormányon. Ha valaki már hosszabb ideje és sportszerűen űzi ezt a tevékenységet, akkor az tudja, hogy kerékpáros kesztyű nyáron milyen hasznos lehet.Igazából sokan úgy gondolják, hogy ez a kellék csupán azért fontos, hogy a kormány ne törje fel a kezet, de igazából ennél többről van szó. A terepen biciklizők tudják, hogy a kerékpáros kesztyű és a sisak főleg azért kell, mert egy véletlen baleset során ezek védelmet nyújtanak.

A túrázás során számítani kell erre az eshetőségre is. Amennyiben valaki egy véletlen folytán elesne a bicajával, akkor sokkal bátrabban fogja a kezeivel megtartani magát, ha azokon kerékpáros kesztyű van.