Utazásnál, költözésnél szükségünk lehet néhány plusz dologra, a kényelem és a praktikum érdekében. Egy jó minőségű kerékpártartó vonóhorogra szerelhető, amire könnyen feltehetjük a szállítani kívánt bicikliket. Szerencsére a legtöbb autó rendelkezik vonóhoroggal és amelyek nem, azokra is bármikor fel tudunk helyezni egyet.

Ha úgy döntünk, hogy a kerékpártartó vonóhorogra fog kerülni, már nem kell a tetőre pakolástól félni. Vannak olyan biciklik, amelyek elérhetik a 30 kg tömeget is, így sokaknak nehézséget jelenthet, hogy fejmagasságig emeljék. Ráadásul egészségi szempontból sem előnyös, mert a rosszul emelt súly ugyanis sérvet okozhat.

Azonban, ha a kerékpártartó vonóhorogra lesz felszerelve, a magasság azonnal csökken, a tetőről mondhatni, a föld közelébe kerül és senkinek sem kell a nagy súlyokat megemelnie többet. Amikor kiválasztjuk a megfelelő tartót, fontos, hogy legyen rajta keréktámasz. Miért? Gondoljunk egy tetőcsomagtartóra!

Itt minden eszközt egyesével kell úgy kikötni, hogy az erős szél ne tudja elmozdítani a helyéről. Emellett a különböző méretű biciklik, például a felnőtteknek és a gyerekeknek valók, sokkal nehezebben szállíthatóak együtt. Ezzel ellentétben, az a tartó, amin van támasz, a személyes igények szerint állítható be, így bármilyen fajta és méretű bicikli rátehető. Ráadásul vásárolhatunk olyan modellt, amin nemcsak 1, hanem egyszerre több kerékpár is elfér. A kerékpártartó vonóhorogra biztos választás, ha nem akarja a biciklijét a csomagtartóba vagy a hátsó ülésre bezsúfolni.