Gondolj rám!
Gondolj rám!

Kern András legújabb filmje – a Gondolj rám – január 21-én kerül a mozikba, éppen ezért a rendező/főszereplő megosztott néhány érdekességet a film kapcsán. Először is érdemes tudni, hogy a történet központi Dr. Borlai, aki számára rutinfeladatnak minősül bizonyos betegeivel, némi tapintattal, de megosztania a szomorú hírt: már csak megszámlalható mennyiségű idejük maradt hátra a földi életből.

Egy napon azonban egy kolléga éppen Borlaival közli a szörnyű hírt, aki erre “ördögi” tervet eszel ki: magára haragítja a szerretteit. A filmre a Kern féle fekete humor a jellemző, csavaros történetmeséléssel, szellemes mondanivalóval, ugyanakkor meglehetősen mély érzelmekkel. Egyfajta görbetükröt állít elénk, bizonyítva, hogy a jó akarás nem minden esetben célravezető.

A történet Vámos Miklós novelláját veszi alapul, a rendező elmondása szerint ennek oka, hogy úgy érzi teljes történeteket nem tud egyedül kitalálni, azonban Vámos története megtetszett neki, így adta magát a dolog. Persze a munkálatok során a novella teljesen átalakult, személyes tapasztalatok és élmények formálták, a végére jóformán csak a fő szál maradt meg.

Fontos megemlíteni, hogy maga Vámos Miklós is aktívan részt vett a forgatókönyv megalkotásában, vagyis az író és a rendező végig együtt dolgoztak a történeten. A film főbb szereplői Kern András, Eszenyi Enikő, Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Törőcsik Franciska és Fesztbaum Béla, akik színészi játékukkal még inkább növelik az alkotás színvonalát.