Ha van kertünk, esetleg teraszunk, akkor érdemes kihasználni a szabad ég adta lehetőségeket. A kerti hintaágyak kötelező berendezési tárgy státuszt kéne kapjanak, mivel nemcsak kényelmesek, hanem lehet bennük dolgozni és leküzdhetjük velük a stresszt is.

A modern dizájnok kaphatóak egy- vagy többszemélyes kivitelezésben, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Az egyszemélyes például könnyedén mozgatható, így a reggeli napozás után, a délutánt már az árnyékban tölthetjük.

Azonban nem tudjuk megosztani a szeretteinkkel, hacsak nem vásárolunk egyszerre többet. Ezzel szemben, a többszemélyes kivitelek nehezebben mozgathatóak, bár általában saját árnyékolóval rendelkeznek, hogy ne kelljen lemondanunk sem a napozásról, sem az árnyékról.

Ezt megoszthatjuk a barátokkal és a családunkkal is, bár biztos lesz olyan, amikor inkább egyedül szeretnénk lenni. A legújabb kerti hintaágyak már strapabíró alapanyagokból készülnek, így nem kell kétségbeesnünk, ha egy hirtelen lecsapó nyári vihar eláztatta.