Az ízületi gyulladás kezelése

Amint tudjuk, a betegségek nem válogatnak, bárkit bármilyen életkorban megtámadhatnak. Egyik ilyen kegyetlen és rendkívül fájdalmas kór az ízületi gyulladás.

Kialakulásának pontos oka ismeretlen, viszont feltételezhető, hogy az immunrendszer megtámadja az ízületet védő porcot. Az itt található weboldalon leírást talál a következőkről: az ízületi gyulladás kezelése házilag és gyógyszerek a gyulladásra. A legjobb, hogyha természetes készítményekkel csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, mert mint ismeretes, a gyógyszereknek kellemetlen mellékhatásaik is vannak. A fájdalom csillapítása halolajkapszulák által is lehetséges, hiszen az ezekben fellelhető Omega-3 zsírsavak enyhítik az ízületi fájdalmakat és a merevséget.

A hőpárnás dunsztkötés, illetve a meleg zuhany is jótékony hatással lehet a fájdalmas, berozsdásodott ízületekre. Népi orvosság az árnika rándulásra, ficamra, törésre, valamint izomfájdalomra, ami azt jelenti, hogy ízületi gyulladás esetén is sikeresen bevethető. Tehát, ezt a betegséget lehet kezelni otthon is, de ha nem észlelünk javulást, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz!