Isten
Isten

A Korán Allah nevét tartalmazza, aki a Mindenható az iszlám vallásban. Allahnak nincs neme, sem többes száma, hiszen Ő az egyetlen. Allah az egyetlen Isten, aki a Mindenható Teremtő és a világegyetem fenntartója, aki nem hasonlítható senkihez sem. Allah könyörületes a hívőkhöz, amire a Korán többször is felhívja a figyelmet.

A teremtő nemcsak létrehozza a dolgokat, hanem gondoskodik is róluk. A Korán szerint, Isten tulajdonságainak különböznie kell mindazoktól, amelyeket megteremtett, hiszen így mulandóvá válnak.

Allah mindennek a tudója, a Legelső, Legvégső, Legfelső és a Legközelebb álló. Isten állandó, így az ő tulajdonságainak is állandónak kell lenniük. Tulajdonságait nem veszíti el és nem is szerez újakat. A Korán szerint Allah az egyetlen, ugyanis nem nemzett fiút és mellette nem létezik más Isten. A tanítások szerint nincs még egy olyan teremtő, aki Allahhal összehasonlítható lenne. Allahról és mindenható mivoltáról részletesebb tájékoztatásokat olvashatnak az érdeklődők a weboldalon.