Autómentésre bármikor szükség lehet

Egy karambol következtében úgy összetörhet az autó, hogy azt még vontatni sem lehetséges. Ilyenkor szükséges, hogy valamilyen tréler segítségével vitessük el az autónkat. Az autómentést végző cégek még a legjobban összetört gépkocsikat is el tudják egyben szállítani. Speciális eszközökkel, pókkal vagy csörlővel helyezik fel az autót a szállító felületre.

Az autómentésnek is van egy alap ára, melyet mindenképpen ki kell fizetni, majd erre jön rá az összeg, mely függ attól, hogy milyen messzire kell elvinni a gépkocsit.

Lehetőség van arra is, hogy több száz kilométerre elvigyük a gépkocsit, persze ezt nem igen éli meg, de sokan mégis a saját, megszokott autószerelőjükre szeretnék csak rábízni a gépkocsijukat.

A nagyobb városokban szinte mindenhol van autómentást végző cég, de mindegyik márka kereskedés, márka szerviz is rendelkezik ilyen jellegű szolgáltatással.

Természetesen nem csak a karambolos, összetört autókat kell elszállítani, hanem az autómentés az elromlott gépkocsik esetében is igényelhető.

Az autómentést végző cégek nagyon sok esetben autópályák mellett is tartanak fent telephelyet, hiszen ezeken a helyeken van a legnagyobb forgalom és így nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen gépkocsit el kell szállítani.