Kisfilmpályázat: Évszakok kísérő filmje
Kisfilmpályázat: az Évszakok kísérő filmje

A Mozinet kisfilmpályázatot hirdet felnőttek illetve kisiskolások számára, az Évszakok című csodálatos látványvilágú természetfilm apropóját, amely április 14-én debütál a magyar mozikban. A világsikerű Vándormadarak alkotóinak új filmje ezúttal Európa élővilágának változásait igyekszik bemutatni, a jégkorszak végétől kezdve egészen napjainkig.

A legjobbnak ítélt pályaműveket a nagyközönség is megtekintheti majd az Évszakok kísérőfilmjeként szintén a mozikban. A zsűri tagjai: Für Anikó színésznő, Lubics Szilvia hosszútávfutó és Mosonyi Szabolcs természetfilmes. Az alkotók nagy valószínűséggel a filmtörténet egyik legmeghatározóbb természetfilmjét készítették el, ugyanis a több éven át forgatott film, 40 millió dolláros költségvetésből készült végül el.

Az áprilisban mozikba kerülő film alkotóihoz hasonlóan a haza forgalmazó is értékként kezeli a bennünket körülvevő természeti csodákat, éppen ezért hirdette meg kisfilm pályázatát, amelyre olyan maximum két perces filmeket várnak, amelyek szorosan kapcsolódnak Magyarország élővilágához.

A beérkező pályamunkákat szakmai zsűri értékeli majd és a győztesek korcsoportokként kerülnek majd ki. A nyertes művek az Évszakok kísérőfilmjeként lesznek majd megtekinthetők a moziban. A második helyezettek egy félével Natgeo előfizetéssel lesznek gazdagabbak, a harmadik helyezettek pedig egy Turista magazin előfizetést nyernek.