Néhány évtizeddel ezelőtt még élt az a tévhit, hogy az elektromos fűtőegységek nagyon sokat fogyasztanak, és nem éri meg a hosszú távú üzemeltetésük. A modern technológia fejlődésével, mint oly sok minden, szerencsére ez a terület is korszerűsödött, így a múltbéli „hiedelmek” is sorra vesznek ki a köztudatból. A szakemberek azt állítják, két esetben lehet szükség az elektromos fűtés bevezetésére az otthonunkban. Az első szituáció a teljes körű lakásfelújítás, a második pedig az új ingatlan építése.

Míg korábban az elektromos fűtés egyet jelentett a konnektorba bedugott -és valóban sok energiát fogyasztó – egységekkel, addig manapság már teljesen más, alternatív lehetőségek állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy ne csak gyorsan, de gazdaságosan és a környezetbarát elvek mentén haladva emeljük a lakás belső tereinek a hőmérsékletét. Már jó ideje megfigyelhető a világban a megújuló erőforrások hasznosításának népszerűsítése. Itt elsősorban a Nap, a szél vagy a Föld geo-thermikus energiáját értjük.

Abban az esetben, ha lehetőségünk van összekapcsolni az elektromos fűtés mechanikáját e végtelen energiaforrásokkal, elképesztő eredményeket érhetünk el! Persze minden ingatlan más-más adottságokkal és paraméterekkel rendelkezik, mint ahogy az is igaz, hogy a megrendelői elképzelések és igények is széles spektrumot járnak be. Az elektromos fűtéssel kapcsolatos végső döntés előtt igénylő félként roppant fontos körültekintően utánajárni a témának, elmerülni a részletekben.

Miért? Nos, ideális esetben az elektromos fűtést nem egy-két generáció kiszolgálására telepíttetjük, hanem időtálló, örökös fűtési rendszer gyanánt. A kérdés relevanciáját és a telepítést így sem elbagatellizálni, sem elkapkodni nem ajánlatos. Figyelem! Az igazán jó szakember célja nem a mindenáron történő értékesítés, hanem az ügyfél szükségleteinek a szakszerű, korrekt kiszolgálása! A mélyre ható, professzionális szaktudásukról már rengetegszer bizonyságot tevő Fűtófólia mögött álló gárda sikerei láttán nem is kérdés, kihez forduljunk tanácsért.