Manapság már elengedhetetlen kiegészítőnek számít, amiből több százezret adnak el világszerte. De mi a különbség a hagyományos és a környezetbarát telefontok között?

Az előbbi változat kétes eredetű anyagokból készül, általában gyenge minőség jellemzi, rövid élettartam, ezért hamar elszíneződik, kopik, eltörik stb. Majd ismét rendelünk egyet és még egyet, közben feleslegesen terheljük a bolygónkat a mérgező műanyaggal.

A környezetbarát telefontok viszont növényi rostalapú anyagból készül, ami alkalmas a komposztálásra. Olyannyira környezetbarát, hogy a talajba jutva táplálékul szolgálhat a növények fejlődéséhez. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaz és nem is marad utána a talajban semmilyen káros anyag.

Ez főként annak köszönhető, hogy a környezetbarát telefontok BPA mentes. Ez az anyag a „biszfenol A“ rövidítése. Ezt bizonyos műanyagok és gyanták előállításakor használják és rendkívül környezetszennyező. A környezetbarát telefontokkal meg tudjuk védeni a telefonunkat, de ami még fontosabb, hogy nem terheljük a már egyébként is beteg bolygót.