Költöztetés! Barátokkal vagy profikkal?
Költöztetés! Barátokkal vagy profikkal?

Amikor reggel úgy hívja fel Önt egy barát, hogy segíteni kellene a költözésben, akkor milyen gondolatok jutnak az eszébe? Nem mindig a legpozitívabb emlékek merülnek fel ezzel kapcsolatban. A költöztetés önmagában nem tűnik ördöngös dolognak, viszont ha az illető benne van, akkor olyan kérdések is felmerülhetnek, amelyekkel még soha nem kellett foglalkoznia. Olyan problémák adódnak, amit hirtelen nem tud megoldani az ember.

Költöztetés alkalmával ezért fontos a támogatás és ekkor kerülnek elő a telefonkönyvből a jó fizikummal rendelkező barátok. Sokan feltételezik, hogy a barátok bevonásával a költöztetés gondjai egy csapásra megoldódnak. Viszont, ez nem mindig ilyen egyszerű. A barátok ahányan vannak annyifélék, vagyis egy megoldásnak más-más megoldását tartják a legmegfelelőbbnek. Ilyenkor annak kell döntenie a probléma megoldásáról, aki költözik. Vagyis a problémák megoldásának terhe nem kerül le az Ön válláról, ha az ismerősökre bízza a költözés folyamatát.

Egyes ismerősei több egóval rendelkezhetnek, mint erővel, az ilyen emberek általában bevállalják az olyan feladatok elvégzését is, amire valójában nem képesek, viszont ezt eszük ágában sincs bevallani. Tehát nem lesz túl pozitív kimenetele a költöztetés során annak, ha két ilyen ember szállítja a lépcsősorokon, például az értékes bútort vagy az óriásképernyős tévét. A szállítóeszköz kérdése is ugyanolyan fontos, mint az, hogy ki az, aki segítsen Önnek. Ha nem megfelelő a szállítóeszköz, akkor a szállítás közbeni sérülések szinte elkerülhetetlenek. Ezek mellett kiemelt fontosságú a megfelelő sorrendű berakodás is, vagyis olyan alapelvek betartása, hogy akváriumba nem pakolnak asztalt.

Amennyiben őszintén belegondol ezekbe a bakikba, akkor Ön sem gondolja komolyan, hogy az a csapat, amelyiket ismerősökből verbuvált amatőr költöztető embereket tartalmaz, hatékonyan meg tudja oldani a költöztetés összes gondját úgy, hogy több legyen a haszna mint a kára belőle. Ilyenkor igazán komolyan el kell gondolkodni azon, hogy egy profi költöztető cég szakértő brigádja, ehhez képest mennyire hatékonyan tudja megoldani a feladatot. Mindamellett, hogy garanciát vállalnak a szállításra, a költöztetés során az Ön legnagyobb gondja az lesz, hogy az ujjával rámutasson mit hová szeretne helyezni az új lakásában. Szóval, miként dönt?