A bútorlap festés szakértelmet kíván
A bútorlap festés szakértelmet kíván

Ma már nagyon ritkán készítenek bútorokat deszkából, csak különleges megrendelések esetén. Sokkal elterjedtebb a különböző préselt farostlapok használata. Ezeknek a farostlapoknak a megmunkálása sokkal könnyebb.

Azonban vannak olyan feladatok, amelyek ebben az esetben nehezebbek, mint a deszka esetén. A farostlemezből készült bútorlap festés olyan feladat, amelyet csak profi szakemberek képesek tökéletesen végrehajtani, a megfelelő szerszámok segítségével.

Ha igazán szép bútort szeretnénk készíttetni, akkor már találhatunk olyan cégeket, amelyek kitűnően el tudják végezni a bútorlap festést úgy, ahogy azt mi elképzeltük. Ezekből a farostlemezekből készült bútorok nem festhetők le rendesen egy ecsettel és vizes alapú festékekkel. Speciális akril alapú festékeket kell használni hozzá.

Mivel ezek a festékek hamar száradnak, ezért festékszóró pisztolyt kell alkalmazni a festés során, amely szintén nem található meg minden asztalosműhelyben. Ezért olyan bonyolult a farostlemezből készült bútorlap festés.