Jelenleg az egyik leghatékonyabb eszközt az elvesztett haj helyreállítására a természetes összetevőket tartalmazó készítmények jelentik. Kiváló példa erre a kopaszodás elleni sampon, ami lehetővé teszi a hajhullásból és kopaszodásból eredő esztétikai problémák fájdalommentes megoldását. Sajnos a hajvesztés folyamata nemcsak a férfiakat, hanem a különböző korú nőket is aggasztja.

A Varga hajregeneráló készítmények helyes használatával könnyen megvalósítható a haj helyreállítása, növelhető annak sűrűsége és volumene is. Számos tanulmány eredménye arra utal, hogy a kopaszodás elleni samponnal történő kezelés előnyös értágító tulajdonsága miatt javul a hajhagymák vérkeringése.

Ez a folyamat aktiválja a szunnyadó tüszőket, ami hajképződést eredményez. Az első vizuális hatás 6-7 hétig tartó használat után jelenik meg. A kifejezettebb növekedés általában a kopaszodás elleni sampon kezdetétől számított 2-3 hónap elteltével figyelhető meg. Fontos azonban, hogy az ápolószer csak rendszeres használat esetén működik.

Mit tehetünk a nagymértékű hajhullás megállítása érdekében?

Azoknál a férfiaknál és nőknél, akik a hajvesztés problémájával szembesülnek, sok esetben androgén alopeciát diagnosztizálnak. Ilyenkor a dihidrotesztoszteron hormon túlzott mennyisége, ami romboló hatással van a hajra, vezet a kopaszodáshoz.

Ebben a szituációban az egyik leghatékonyabb módszer a hajhullás megállítása szempontjából a természetes összetevőkön alapuló hajápolási termékek alkalmazása. Ezek a szerek jelentősen csökkentik a DHT hormon koncentrációját a fejbőr felső rétegeiben, éppen ott, ahol a hajtüszők vannak. Ez a hatás hormonális gyógyszerek segítségével is elérhető, de a gyógynövényes készítményekkel ellentétben, ezeknek a gyógyszereknek számos mellékhatásuk van.

A hajhullás megállításában fontos felismerni azt a tényt, hogy a kopaszodás oka nem a dihidrotesztoszteron mennyisége, hanem a tüsző fokozott érzékenysége a hatásaival szemben. A kollégáinktól segítséget kaphat az Önnek megfelelő hajhullás megállítására szolgáló termék kiválasztásában!