Bob szánkó
Ha már tél, akkor nem szabad kihagyni a családi szórakozáshoz is ideális sporteszközöket. A sportsarok.hu internetes bolt kifejezetten olyan termékekkel foglalkozik, amelyek lehetővé teszik a testmozgást és a szórakozást. A bob szánkó beszerzése az első hólepel kialakulása után már szinte kötelező. Főleg akkor, hogyha kisgyermek is van a családban.

A Kékestető ideális választás december első napjaiban, hiszen a hideg időben már hóágyúznak és a hó is előbb esik. A kicsiket könnyű meglepni egy családi szánkózással, bobozással.A kormányozható, nagyméretű kivitelek jól csúsznak és több személynek is ideálisak. Fontos tudni, hogy a fék középen található. Ez annyiban egyszerűsíti le a megállást, hogy miközben ezt behúzva tartja, addig a másik kezét a kormányon tarthatja.

A bob szánkó nem megfelelő használata komoly balesetek vonhat maga után, így célszerű a biztonságosabb modellek mellett dönteni. A kormányozható Alpen Race Red bob bob szánkó maximális teherbírása 50 kilogramm. Az egyszemélyes változat fagyálló anyagból készül, ráadásul igen kényelmes. A bob szánkó egyszerűbb kivitelben is megtekinthető, amin csupán egy kar található.

Nincs beülő rész, vagyis a lábakat felemelve kell tartani siklás közben. A különleges eszköz egy olyan játék, aminek a megvásárlását nem szabad az utolsó előtti pillanatokra hagyni. A dupla üléses modellek tökéletesek a szülő-gyermek mókázáshoz. Egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy rosszabb terepviszonyok esetén is jól csúszik. A bob szánkó alsó részét nem szükséges polírozni vagy waxolni, hiszen a speciális anyagának köszönhetően, a kevesebb havon is úgy siklik, mint az álom.