Kategória Tánc

Tánc oktatása magas fokon

Tánciskolát keresel? Akkor jó helyen jársz, mert nálunk kellemes, barátságos környezetre lelsz, ahol szakképzett tanárok oktatnak! A táncolni vágyók számára fontos, hogy szakmailag rátermett személyek tartsák az órákat. A tánctudás oktatásán kívül, nagy hangsúlyt fektetünk a jó hangulat kialakítására is. Önfeledt szórakozási lehetőséget jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tánc bármilyen korban elsajátítható, hiszen a tánc az egyik legősibb kapcsolatteremtő út. Kulturált környezetet tudunk biztosítani. A táncok alaplépéseit kezdőként is el lehet sajátítani, a haladó kurzuson viszont már egyéb figurákkal lehet bővíteni a tudást.

Kategória Tánc

Tánckurzusok előnyei

tancTáncolni szinte mindenki szeret, de nagyon kevesen csinálják azt professzionális módon. Ha szeretnénk elsajátítani az alapvető lépéseket, akkor érdemes bejelentkezni egy iskolába. Bérleti és óradíjas változatokkal is találkozhatunk, így mindenki az igényeinek megfelelő oktatási módszer mellett dönthet. A kurzusokat már négy éves kortól indítanak az iskolákban. A felnőtt tánckurzusokra 15 éves kortól lehetett jelentkezni. A kurzusokat általában heti kettő, három, főleg esti alkalmakban tartják. A tánciskolában hosszú szintű felkészítést végeznek.

Kategória Kultúra, Tánc

A természet formái – különleges táncelőadás

Minden a képekről, az ütemekről szól, az egész világ egy hatalmas lüktetés, amelyből nem szabad, de nem is lehet kimaradni. Lehetnek előre eltervezett, lepróbált előadások, az életben is vannak előre megtervezett részek, de a főszerep mindig az improvizációé lesz.

A Medic’all Art Dance Társulat is ezt a csodát szeretné bemutatni egy különleges táncelőadás keretében. A művészek csak a színpadra lépés előtt találkoznak, így nem egy előre megtervezett koreográfiáról beszélünk. Siklódi Szilvia fantázia- és természetfotói adják az előadás alapját, amelyek igazi ihletként is szolgálnak a művészeknek.
Itt mindenképpen az improvizációé a főszerep és így a nézők egy minden szempontból különleges előadásnak lehetnek szemtanúi.

Kategória Tánc, Zene

A Margitsziget kiürítése miatt elmaradnak az előadások

A margitszigeti Szabadtéri Színpad június 14-i Verdi-Wagner nyitókoncertje elmarad a kormány és a főváros egyező álláspontja szerint elrendelt magas fokozatú árvízi veszélyhelyzet és a Margitsziget kiürítése miatt kialakult vis maior helyzetre való tekintettel. Az előrejelzések szerint az árhullám elvonulása akár húsz napig is tarthat, így június folyamán több előadás is elmarad, mint a Balkan Fanatik június 15-i, A Szabadság napja június 19-i és a június 21-re tervezett Duna Karnevál is. a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi évada a jelenlegi tervek szerint június 28-án, a Spartacus című balettelőadással nyit meg.

Kategória Tánc

A tánc az egyik legjelentősebb művészeti ág

Az emberiség története során végig megfigyelhetőek rituális jelleggel bíró, valamilyen ritmusra végzett testmozdulatok. Több ezer év során a tánc egy művészeti ággá nőtte ki magát, amelynek a szerepe és jellege kultúránként, népcsoportokként bizonyos különbözőséget mutat.

Fontos szerepet tölt be a nonverbális kommunikációban. A szerelem, a termékenység, halhatatlanság kifejezésében mindig nagy szerepe volt.

Minden kultúrában megfigyelhető az erotikus tartalmú tánc, melynek a szerepe az ellenkező nemű vágyainak a felkorbácsolása. A legősibb gyökerekkel ez a típus rendelkezik, hiszen már ókori civilizációkból is maradtak feljegyzések termékenységi célú ritmikus testmozgásokról.

A modern korhoz köthető a versenytánc, amelynek a legtipikusabb példája a műkorcsolya és a szinkronúszás.

Kategória Film, Kultúra, Tánc, Zene

Film, zene, tánc: szabadidőnk aktív részesei

A film és a zene mindig is azok a vonalai voltak a kultúrának, melyek sokakat megmozgattak. Bár napjainkra a mozis 3D élmények minden eddiginél élethűbben adják vissza azt a tartalmat, amit a forgatókönyvíró és a rendező megálmodtak, mégis sokan kedvelik még mindig a vérfagyasztó thrillereket, vagy a csontig hatoló drámákat. A filmtörténetben mindig is alkottak olyan remekműveket, melyek máig megállják a helyüket a modern filmes megjelenítések mellett is. Természetesen ízlés-, és korosztályfüggő, hogy ki melyik műfajt részesíti előnyben, de tény, hogy az akciódús, látványelemekkel gazdagított filmek mellett maradt hely más jellegű alkotásoknak is.